středa 10. dubna 2013

Šití přes papír

Ještě nedávno to byla pro mne velká neznámá, proto jsme se s kamarádkou přihlásily na kurz u Áji Votrubcové, který proběhl včera večer. Nyní už jsme o trochu chytřejší a i když jsme ze začátku kurzu byly trochu skeptické, jestli se to vůbec naučíme, protože se nám tato technika zdála nepochopitelná, na jeho konci už jsme měly ušité srdíčko a kytičku. Trochu nám trvalo pochopit princip, ale jak jsme do toho pronikly, už to šlo jako po másle. Toto je moje srdíčko z kurzu, z druhé strany je vidět předkleslená šablona na průklepovém papíře, čísla znamenají postup šití...



 



 Po skončení kurzu jsem si myslela, že tuto techniku asi zase tak moc využívat nebudu, přece jenom se mi zdá toto šití zdlouhavější, ale nedalo mě to a vyzkoušela jsem doma trochu více složitější šití, vznikla taková malá prostírka trochu vánočního ražení, protože jsem před tím zrovna došila vánoční běhoun, ano, čtete správně, šila jsem vánoční běhoun teď po Velikonocích, není to tak, že bych chtěla být už na ně v předstihu připravená, ale shodou náhod mi přišel pod ruku návod na jeho šití a já jsem se fananticky vrhla ke stroji.

 
 
Takže teď ho uložím a on si ještě nějaký ten měsíc počká, aby se pak předvedl:-)
 
 
Prošívala jsem ho volně na šicím stroji zlatou nití, trochu jsem s tím bojovala, nit se trhala, ale s výsledkem jsem spokojená:-)
 
Krásný zbytek dne, Jahůdka
 
 
 
 
 

4 komentáře:

  1. Parádní srdíčka. Shodou okolností techniku přes papír miluji. Občas je to jako hlavolam :-)Zaujala mě ta zlatá niť do šicích strojů, to opravdu existuje a funguje?

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Jani ,abych pravdu řekla tak z šití přes papír mám pořád nějaký respekt ,ale kdo ví ?? Tvoje srdíčka se mi moc líbí a to vánoční šití je nádherné !!

    OdpovědětVymazat
  3. Slyšela jsem o TOM, ale to je taky tak asi všechno :o)) Máš to krásné Jani, akorát jsi mě trochu vyděsila tím "vánočním" tématem... :o))
    Zrovna dneska je konečně jarně i u nás!!

    OdpovědětVymazat