pátek 28. února 2014

Pro miminka...

Asi ani všechny prsty na rukou i nohou by mě nestačily k tomu, abych spočítala, kolik jsem už ušila dětských deček do postýlek nebo na zavinování či jenom na hraní. Jedna z mých nejoblíbenějších je dečka s "pracovním" názvem Ovečkovka, kdysi jsem našla inspiraci v časopisu Lena´S Patchwork a od té doby se k ní stále vracím ve více či méně podobných variacích. Poslední jsem šila pro dceru, jako svatební dar pro její kamarádku, která se v nejbližší době vdává a brzy se jim narodí miminko, takže určitě to bude dárek přínosný:-) Střed dečky a polštářku tvoří aplikace oveček s kytičkami, proto Ovečkovka:-) Víc času zabere podžehlení, obkreslování a vystřihování jednotlivých dílků z látek, než jejich konečné přišití na podklad...

 
Dečka je ušitá tak, aby posloužila jak holčičce, která je na cestě, tak i třeba budoucímu chlapečkovi. I když z druhé strany je růžový flanel, chlapeček se snad zlobit nebude, trocha modrých látek mu to snad vynahradí:-)
 

 Protože i já znám dobře kamarádku dcery, tak jsem kromě ušití dečky jí ještě koupila malou roztomilou ovečku, chrastítko, tak snad nebude přeovečkováno:-)


Těsně před touto dečkou jsem šila podobnou soupravičku do postýlky. Tentokrát bez oveček, ale na přání s kočičkami. Je trochu jiná, možná víc decentnější, ale i ta se mi moc líbí a je pro holčičku a taky možná v budoucnu i pro chlapečka.

 
Přeji Vám krásný den,
Jahůdka

4 komentáře:

  1. Krásné výrobky. Určitě potěší a oceňuji dobrý nápad, že lze použít pro holčičku i klučíka.

    OdpovědětVymazat
  2. Moc povedené. Krásné barvičky a krásně sladěné.Přeovečkováno určitě nebude, je to skvělé :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak na tuhle soupravu z Leny si také živě pamatuji a připoměla jsi mi, že jí mám založenou, že by jsem ji také chtěla ušít:o) a tobě se povedla úplně úžasně. Je moc krásná, milá, jsi šikulka šikovná a já se zase jen stydím, ale snad to bude impuls, dííííky:o))

    OdpovědětVymazat
  4. Jani, ta je nádherná. určitě se pod ní bude holčičce krásně usínat i spinkat když jí budou provázet takové roztomilé ovečky. Jste moc šikovná. Všechny věci, které tu máte vystavené jsou krásné a vypracované do posledního detailu. Smekám před Vámi. Přeji hodně nápadů na tvoření a hodně radosti obdarovaných, která je jistě i pro Vás radostí. Veronika

    OdpovědětVymazat