středa 22. února 2012

Mamince k narozeninám...

Moje maminka je velká "fanynka" a obdivovatelka mojí tvorby, dost často říká, že neví, po kom jsem to "zdědila", když ona neumí skoro ani přišít knoflík. Těžko říct, jestli se takové věci dají "zdědit", asi si člověk postupem času k nim najde nebo nenajde cestu sám, já jsem si tu cestu našla až v pozdějším věku. I když jsem ještě i na škole něco málo šila na starém šlapacím stroji Singer, později trošku na dceru na stroji Lucznik, nad tím vším, co jsem za poslední tři roky od kurzu patchworku ušila, se i já stále divím. Maminka má dnes narozeniny, už dlouho jsem přemýšlela, čím ji potěšit, překvapit. Nechala jsem jí vyrobit knihu, která obsahuje výběr fotek mé tříleté práce, když jsem jí tak listovala a vzpomínala nad dílky komu dělají radost, sama jsem byla překvapená, co jsem vše ušila. Moje maminka má tu exluzivní výsadu, že vlastní první a jedinný výtisk. I když se s počítačem kamarádí, sleduje pravidelně můj blog a stránky Mariny, přece jenom něco "hmatatelného" je na koukání lepší.


Vše se dá zvládnout a objednat, jak se říká, v teple pokoje. Stáhnete si ze stránky http://www.bontia.cz/ zdarma Bontia program, vyberete si formát knihy, sami si tam vkládáte fotky, volíte barvy, text a následně vše elektronicky odešlete, zaplatíte a pak už jen čekáte, až vám knížka dorazí poštou, je pravda, že jsem nad ní strávila dost času a teď vím, že bych třeba něco udělala jinak. Naštěstí knížka dorazila včas, takže maminka ji obdržela přesně na její narozeniny.

Převažují samozřejmě fotky mé patchworkové tvorby...


...ale hodně zabírá i tvorba z Mariny...



a samozřejmě nesmí chybět pár fotek mé věrné pomocnice, Micinky


Přeji vám krásný den, Jahůdka

čtvrtek 9. února 2012

Witty Kitty, kočka divoká☺

Tak jsem ji dokončila v pravý čas, o víkendu má být snad nejchladněji a tato deka, přehozená ještě přes přikrývku, nás určitě zahřeje. Poslední dobou nějak tíhnu k veselým barvám, i když deka by se možná hodila  do dětského pokoje, pro některé z vás bude možná překvapením, že to bude deka naše, dospěláků, poněkud přerostlých, na manželské postele...

Jak už jsem psala dříve, je to kolekce Witty Kitty od Studia E Fabric, mírně upravený jejich projekt volně k ztažení.
Z druhé strany je použita bavlněná látka z kolekce Bellusu ovšem nějak jsem si špatně spočítala rozměr a nedostávalo se mi ji až k okrajům, takže jsem to vyřešila nastavením pruhu látky a myslím, že to nakonec nevypadá špatně, je to takové obzvláštnění "zádíček".


Deka je celá prošitá na stroji, uvidíme, co na ni řekne Micinka, na té původní se dost často vyvalovala a tuto ještě nemá určitě "ošahanou".
...
Krásný den,
Jahůdka

pondělí 6. února 2012

Najdi 10 rozdílů☺

Taška z Mariny Quilt je má nejoblíbenější, možná proto, že je "patchworková". Ušila jsem si ji hned, jak časopis vyšel, v mé oblíbené červeno-béžové barvě, ta je ostatně i na fotce zde na blogu po levé straně. No a zalíbila se i mojí mladší sestře. Ta nemá tolik času na šití jako já, i když ji, když to jde, do šití přemlouvám. Koupila si šicí stroj, časopis Marina odebírá, ale třeba časem se u ní taky probudí šicí závislost, je přece jenom o šest let mladší a já v jejím věku maximálně zkracovala záclony... Takže nezbývalo mi, než ji tašku ušít, dodatečně k narozeninám. A těch 10 rozdílů, možná jich tolik není, ale pár jich vidět můžete...


Moje taška je nalevo, takže první a velký rozdíl na sestřinné tašce je, že nemá ucha, ta nemám "skladem", budu je našívat těsně před předáním a focení s nimi už asi nezvládnu... Na první pohled jsou tašky téměř identické, moje malinko tmavší, sestřina malinko nižší, ale tyto rozdíly nejsou zase tak důležité. Jsou ušity z kolekce látek od Mody, Maison de Garance by French General.

Minulý týden jsem ušila ještě jednu tašku, zmenšenou Cestující, pro moji známou. Zmenšila jsem ji na šířku i výšku o 5 cm, i přes zmenšení je taška stále prostorná buď se zipovým dílem nahoře, nebo zastrčeným do tašky.


 Tak mám "splněno" a konečně se můžu vrátit k prošívání mé kočičí deky, ta tu teď nějaký ten pátek odpočívala přehozená přes křeslo, nejvyšší čas ji dodělat, mrazy stále nepolevují, bude krásně hřát.

A abych nezapomněla na moji věrnou společnici Micinku, ta si dnes na chvilku vyšlápla na zahradu, ale moc se nezdržela, mráz ji zahnal zpět do tepla, ovšem sníh si vyzkoušet musela.


Krásný den,
Jahůdka a rozmrající Micinka