pondělí 4. ledna 2016

Vánoční přehoz pro dceru

Koncem roku jsem bohužel na šití času moc neměla, ale jeden "projekt" jsem přece jenom dotáhla do vítězného konce, byla to vánoční deka pro dceru z kolekce látek Joyeux Noel od French General, které jsem objevila v obchodě Látky pro Vás a do kterých jsem se hned zbláznila. Koupila jsem sice už předem nařezané čtverečky, ale práce se s nimi zase tak moc neusnadnila a ani neurychlila.


Kolekce obsahuje totiž 30 druhů látek a jde o to, aby jednotlivé druhy byly poskládány tak, aby se vzájemně hodily jak barvou tak i stylem, takže já to dělám tak, že první řadu si vyskládám nejlépe na podlahu, sešiji ji, vrátím zpět a k ní opět vyskládám a ladím další a další. Občas mi po látkách přeběhne Micinka, takže je můžu skládat znovu, ale to k tomu prostě patří. Po sešití nastává kompletování s vatelínem a spodní látkou, poslední roky už na spojení používám jenom dočasné lepidlo, byly sice doby, kdy jsem to pracně a hlavně dlouho stehovala, ale už jsem trochu troufalejší a lepidlo se osvědčilo, takže tím ušetřím i dost času. Ten mi ale občas ukradne Micinka, když si v nestřeženém okamžiku hned na stůl vyskočí, zalehne a to pak nejde s dekou vůbec posunovat, natož pak prošívat, ale nemám to srdce ji z deky vyhánět. 



Ale naštěstí Micinka z deky přece jenom občas slezla, takže jsem ji mohla včas dokončit a ještě před Vánocemi předat dceři. Látek jsem měla dostatek, takže zbylo i na dva polštáře a k příštím Vánocům třeba ještě přibude vánoční prostírání nebo ubrus.
 
 



A protože jsem Vám nestihla popřát hezké vánoční svátky, tak to napravuji alespoň přáním hodně zdraví, lásky, štěstí a rodinné pohody v novém roce 2016.



Jahůdka a Micinka


5 komentářů:

  1. Krásný dárek. Mně osobně moc nevyhovuje to zubaté uříznutí layercaku, mám pořád tendenci to oříznout rovně, ale deky z nich jsou úžasné, schrapové a přitom ladí k sobě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji:-) Zoubky mi ani tak nevadí, rychle jsem si na ně zvykla, akorát že je z nich více "smetí":-)

      Vymazat