úterý 20. listopadu 2012

Vánoční polštář

Je to téměř rok, co jsem si před Vánocemi ušila vánoční deku z kolekce látek Jovial od Mody, její fotky můžete vidět tady http://jahodova.blogspot.be/2011/11/vanocni-deka-cast-2-zaverecna.html chyběl mi ovšem k ní polštář, už jsem asi nestíhala si ho před loňskými Vánocemi ušít... Zbytků látek z deky jsem měla dost, ale přes rok se mi do vánočního šití moc nechtělo, tak jsem je vytáhla až nyní. Shodou náhod v prvním čísle časopisu Love Bellet Fabrics, který nedávno vyšel, se mi moc líbil návod na Vánoční pohádkový polštář a bylo rozhodnuto, bude to polštář podle tohoto návodu... Přiznám se, že mi dal trochu zabrat, drobné dílky, vyšívání..., ale nakonec jsem se s tím poprala a výsledek se mi moc líbí, už přemýšlím, že z těchto zbytků by se hodil ještě vánoční běhoun na stůl, patchwork je prostě nekončící příběh a kdo mu propadne, nedokáže bez něj být...
 


Kočka na obrázku níže, tedy vlastně kocour, kterému říkáme Zrzek, je od sousedů, ale tráví většinu času u nás na zahradě, no přiznám se, že jsme ho začali trošku krmit, tak se mu u nás asi líbí... Takže když jsem dala polštář a deku na trávník, abych je vyfotila společně, Zrzek přiběhl a rovnou si lehl na deku, ale s naší Micinkou se moc rádi nemají, už jsou teda ve fázi, kdy se ignorují, ale ze začátku, když se poznávali, bylo občas hodně řevu a i chlupy lítaly:-) 

 
Krásný den, Jahůdka

pondělí 5. listopadu 2012

Moje kočičí pomocnice

Už dlouho jsem se nezmínila o své kočičí pomocnici, Míce, musím to napravit, vždyť to ona mně přivedla k nápadu založit tento blog:-) Je pravda, že nejraději by trávila čas u plné misky nebo prozkoumáváním zahrady, ale teď už se jí ven kvůli zimě moc nechce a když zrovna neodpočívá, snaží se mi dělat u šití společnost. Kdo má kočku ví, o čem mluvím... nejraději si do něčeho zaleze, moc se jí líbí vylehávat na látkách a nejraději si lehá na to, co právě potřebuji nebo došívám...Včera se snažila nasoukat do výztuhy, kterou jsem měla připravenou na stole a celkem se jí to i povedlo...


Hrozně ráda taky vysedává na přídavném stolečku ke stroji. Teď, když šiju vánoční drobnosti, mi to nevadí, ale když si lehne na velkou deku, kterou právě potřebuji prošít, je to už těžší na manipulaci, ale přece ji nevyhodím?

 
Je to už dáma v nejlepších letech, příští rok oslaví kulaté narozeniny, v její galerii se můžete podívat na více fotek:-)
 
Krásný den přeje Jahůdka a Micinka